I sommar lyfter vi Vallarnas friluftsteater till helt nya höjder! Årets föreställning utspelar sig nämligen på femte våningen, där Korvfabrikör Julius Augustsson (Claes Malmberg) regerar på sin flådiga takterrass, intill Augustssons Korvfabrik.

Handlingen utspelar sig efter andra världskrigets slut och ekonomin går åter spikrakt uppåt för Augustssons Korvfabrik, främst tack vare dundersuccén – Pepparkorven med det hemliga receptet. Julius gläder sig åt framgången, medan den lokala korvkonkurrenten Ejdar Kulvert är mindre nöjd, men samtidigt nyfiken.

I samband med Julius förtjusande hustru Tuttans (Jessica Heribertsson) födelsedag planeras ett storslaget kalas på övervåningen. Men det hela spårar snabbt ur när Julius får anonyma utpressningsbrev som hotar att avslöja det hemliga receptet om han inte genast slutar tillverka korven. Julius, som både älskar sina affärer och behöver pengar till det påstådda huset på Rivieran, blir genast indragen i en snårighet av intriger och komiska missförstånd.

Och när Tuttan hittar ett av utpressningsbreven tror hon att det riktas mot henne, vilket får henne att avslöja sina egna hemligheter. Frågor staplas på varandra: Vem ska ta över fabriken? Varför är militären där? Vem skriver utpressningsbreven? Är huset på Rivieran verkligen betalt? Och vad är den hemliga ingrediensen i pepparkorven?

Kalaset blir en rörig cirkus där vi får njuta av Claes Malmberg som den frodige, törstige och mestadels stressade och pressade korvfabrikören Julius. Jojje Jönsson som den förvirrade, något långsamme och lätt senile kamrer Lundström. Jeanette Capocci som den munviga hushållerskan Berta som alltid har en syrlig replik och en bra lösning nära till hands. Mikael Riesebeck som den fumlige, maskintokige och så småningom neddrogade förmannen Bergman. Vi ser Jessica Heribertsson som Julius livsnjutande men ack så bestämda hustru Tuttan. Vi kommer få njuta av en ljuvlig komikerduo då Linnea Lexfors och Jennie Rosengren gör dom lika lika som olika döttrarna Nora och Ditte. Lägg där till Pär Nymark som en misstänksam men lika avsvimmad militär vid namn Major Håård. Och den smygande, extremt otursförföljde korvrecept-spionen Rutger spelad av Annika Anderssons son Alexander Korenado. Vilket jädra gäng – klart som korvspad!

Bra att veta
Ingår i priset: Bussresa och sittplatsbiljett. Vi bjuder på kaffe / te och kanelbulle när vi kommer fram.
Möjlighet att äta och dricka:  Det finns café- och restaurangförsäljning med fullständiga rättigheter inne på Vallarna.
Föreställningens längd: 2,5 timme inklusive paus
Hemresa: Kl. 17.30
Övrigt: Konsertområdet är rökfritt. Ta med regnkläder – paraply är ej tillåtet. Det är inte tillåtet att ta med sig mat och dryck som är köpt på annat ställe in på arenan.

Påstigningsplatser 

10.55 Åkarp Tvärvägen & Östra Falkvägen Hitta hit
11.05 Arlöv Lommavägen & Norra Promenaden Hitta hit
11.30 Kävlinge station Hitta hit
11.45 Löddeköpinge Nyvångsskolan Hitta hit
12.05 Landskrona Biltema Hitta hit

Avgångsdatum
Lördag 10 augusti 2024

PRIS/PERSON:
795 kr

Boka evenemang

Krovfabrikören
795 kr / person
Antal biljetter kvar: 0
Resan "Krovfabrikören" är slutsåld på detta datum. Försök hitta lediga platser på ett annat datum.
Totala försäljningar (0)