Special- och handikapptransporter

Våra bussar som är anpassade för personer med funktionshinder är utrustade med en lift. Den kan lyfta max 300 kg. Vi ser till att er resa blir en skön upplevelse att ta med hem. Vi finns i närheten av Löddeköpinge, Kävlinge, Landskrona och Lund.

Vi väljer rätt buss som passar dina behov

Vi har bussar med lift som är anpassade för personer med funktionshinder. De passar även bra till mindre grupper.

Boka dina special- och handikapptransporter hos HJ Buss

Gör din resa extra bekväm

Låt oss sköta era special- och handikapptransporter. Vi har bekväma och anpassade bussar med lift. Våra chaufförer ser till att ni är fastspända ordentligt innan resan börjar för en trygg färd.

Bra att tänka på

Våra mindre handikappbussar har begränsat med bagageutrymme. Ska ni ha en rullstol eller permobil med under resan måste ni meddela oss i förväg.

Vi gör bussresan smidig

Vi räknar in lite extra tid när vi kör personer med funktionshinder så att det finns gott om tid att stiga på och av bussen. Dessutom finns det en extra pall i alla bussar så inte insteget blir högt.

Frågor och Svar - Skolskjuts och specialtransporter

 • Har ni ordningsregler ombord?

  Ja. För att säkerställa säkerhet, trygghet och trivsel för alla personer som vistas ombord ska passagerarna följa ordningsregler och säkerhetsinstruktioner som ges av chauffören och/eller reseledaren. Om en passagerare bryter mot ordningsreglerna har HJ Buss rätt att omgående avsluta passagerarens resa utan att till denne lämna någon kompensation eller återbetala resan.

 • Varför måste vi ha rast på vissa resor?

  Chauffören kör efter EU:s lagstadgade kör- och vilotider. Raster och uppehåll räknar vi in i restiden. Oftast sker planering av uppehållen i samarbete med dig som bokar resan. Chauffören informerar passagerarna om eventuella raster under resan. Vid längre uppehåll låser chauffören bussen och inga passagerare får vistas i bussen under rasten.

 • När ska jag betala min resa?

  Våra egna resor betalas vid bokningstillfället. Om ni hyr buss av oss med chaufför skickar vi vanligtvis en faktura efter transporten är genomförd.

 • Vad händer om jag tappar bort eller glömmer något?

  HJ Buss ansvarar inte för försvunna eller borttappade varor eller personliga tillhörigheter. Vi hjälper till att leta efter försvunna tillhörigheter i våra bussar. Hittegods hämtas på något av våra garage i Hög eller Malmö efter överenskommelse.

 • Hur bokar jag en buss?

  Det gör du lättast genom att göra en offertförfrågan. Vi återkommer sedan med ett prisförslag inom ett par dagar.

 • Hur många får plats i en buss?

  Vi har bussar med plats för 15 - 57 personer. De mindre har mellan 15 - 19 platser och de stora har mellan 49 - 57 platser.

 • Vad kostar det att hyra en buss?

  Det beror på hur många timmar ni ska använda bussen och långt ni åker samt vilken typ av buss ni behöver för er resa. För resor med övernattning tillkommer kostnad för chaufförens boende och traktamente.

 • Utför ni skolskjuts och transporter på kontrakt?

  Ja vi kör två skolbussar åt Lunds kommun. Det är skolbussar för anpassad grundskola.

 • Kan en rullstolsbunden få plats i bussen?

  Ja det är möjligt. Flera av våra bussar är anpassade för personer med funktionshinder och är utrustade med handikapplift. Tänk dock på att fyra vanliga sittplatser försvinner när vi gör plats för en rullstol.