Resor

Lasse Stefanz och Danne & Dynamo i Bjärsjölagård 26/7

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Quis ipsum suspendisse ultrices gravida risus commodo.

Vanliga frågor och svar kring våra resor

 • Varför måste vi ha rast på vissa resor?

  Chauffören kör efter EU:s lagstadgade kör- och vilotider. Raster och uppehåll räknar vi in i restiden. Oftast sker planering av uppehållen i samarbete med dig som bokar resan. Chauffören informerar passagerarna om eventuella raster under resan. Vid längre uppehåll låser chauffören bussen och inga passagerare får vistas i bussen under rasten.

 • Vad kostar det att hyra en buss?

  Det beror på hur många timmar ni ska använda bussen och långt ni åker samt vilken typ av buss ni behöver för er resa. För resor med övernattning tillkommer kostnad för chaufförens boende och traktamente.

 • Vad händer om jag tappar bort eller glömmer något?

  HJ Buss ansvarar inte för försvunna eller borttappade varor eller personliga tillhörigheter. Vi hjälper till att leta efter försvunna tillhörigheter i våra bussar. Hittegods hämtas på något av våra garage i Hög eller Malmö efter överenskommelse.

 • Utför ni skolskjuts och transporter på kontrakt?

  Ja vi kör två skolbussar åt Lunds kommun. Det är skolbussar för anpassad grundskola.

 • När ska jag betala min resa?

  Våra egna resor betalas vid bokningstillfället. Om ni hyr buss av oss med chaufför skickar vi vanligtvis en faktura efter transporten är genomförd.

 • Kan man få fast pris på busstransfer?

  Ja vi kan alltid lämna fast pris på busstransfer till exempelvis flygplatser som Kastrup. Gör en offertförfrågan här så får du ett komplett pris på din busstransfer.

 • Kan jag boka plats i bussen?

  För tillfället erbjuder vi inte platsbokning på våra resor.

 • Kan en rullstolsbunden få plats i bussen?

  Ja det är möjligt. Flera av våra bussar är anpassade för personer med funktionshinder och är utrustade med handikapplift. Tänk dock på att fyra vanliga sittplatser försvinner när vi gör plats för en rullstol.

 • Hur sker betalning när man hyr buss av er?

  Efter din resa är genomförd får ni en faktura av Öresund Transfer AB. Betalningsvillkor 20 dagar eller efter överenskommelse. Betalning sker via bankgiro. Privatpersoner kan även betala med Swish.

 • Hur många får plats i en buss?

  Vi har bussar med plats för 15 - 57 personer. De mindre har mellan 15 - 19 platser och de stora har mellan 49 - 57 platser.